Кафедрою харчових технологій та оздоровчого харчування о 13.00 21.12.17 р. було проведено підсумкову презентацію тренінгової та науково-дослідної роботи студентів гр. ХТ-17 м та ТОПХ-17 м магістерського ступеня вищої освіти.
Заслухано доповіді студентів за такими напрямками:
· інноваційні методи і форми обслуговування в ПРГ (керівник доц. Сусол Н. Я.);
· використання сучасних біодобавок у виробництві ковбасних виробів (керівник доц. Шах А. Є.)
· ризики харчування людства продуктами з вмістом ГМО (керівник доц. Шах А. Є.)
· номінації та ресторанні рейтинги як індикатор інноваційного розвитку ресторанного бізнесу (керівник доц. Джурик Н.Р-Й.);
У доповідях з напрямку «Інноваційні форми організації виробництва в ПРГ» студентами Цьоною Г.Ю., Гук М.С. та Грубою І.Т. представлено дослідження доцільності використання інноваційних концепцій в діяльності закладів ресторанного господарства. Аргументовано доведено, що застосування концепцій якісного обслуговування та харчування забезпечить високий рівень організації технологічного процесу та знизить виробничі втрати.
Результати досліджень за напрямком: «Використання сучасних біодобавок у виробництві ковбасних виробів» представили студенти Даража В.О., Матяшовська А.Г. та Прокоф’єв А.А. Вони дослідили та обґрунтували доцільність використання сучасних функціональних біодобавок у ковбасному виробництві, що дозволяє розширити асортимент, підвищити харчову та біологічну цінність продукції.
Студенти Луцишин Л.М., Ветошко К.Я., Каспрук О.В., Гриців І.В., у своїх доповідях «Ризики харчування людства продуктами з вмістом ГМО» наголосили, що відносно низька вартість створення генетично модифікованих організмів та використання отриманих з них продуктів сприяє їх впровадженню у промислове виробництво. Проте, незважаючи на багатостадійну перевірку ГМО, немає абсолютних гарантій їх безпечності. Тому підходи до оцінювання генетично змінених об'єктів повинні постійно вдосконалюватись і бути спрямованими на упередження можливої негативної дії негативних ГМО-вмісних речовин.
Напрямок «Номінації та ресторанні рейтинги як індикатор інноваційного розвитку ресторанного бізнесу» був представлений студентами Кварцяною Х.І., Мошовською О.В. та Шмігельською В.В., які проаналізували номінації та ресторанні рейтинги, що використовуються у світовій практиці для відзнаки найкращих та креативних закладів ресторанного бізнесу, їх можливість та проблеми застосування в Україні.
На презентації були присутні декан ФТГРС Банера Н. П., зав. кафедри ХТОХ Бомба М. Я., викладачі кафедри: Івашків Л. Я., Джурик Н. Р.-Й., Сусол Н.Я., Шах А. Є.