27.04.2017 року кафедрою харчових технологій та оздоровчого харчування (вул. Л.Українки, 39) проведено студентський науковий семінар «Актуальні проблеми харчових технологій» за участю викладачів кафедри та студентів 1-3 курсів напряму підготовки 6.051701 «Харчові технології та інженерія».
Модератор студентського наукового семінару – к.т.н., доцент Майкова С.В.
Мета студентського наукового семінару – розгляд та обговорення актуальних питань у галузі сучасних тенденцій розвитку харчових технологій, новітніх підходів щодо створення ефективних продуктів оздоровчого харчування, покращення якості і безпеки харчових продуктів та послуг закладів ресторанного господарства.
У програмі семінару були підняті актуальні питання, зокрема використання генетично модифікованих, екологічно-чистих продуктів у харчових технологіях. Розглянуто проблеми, що супроводжують виготовлення продукції харчування у закладах ресторанного господарства, наприклад: підвищення конкурентоспроможності закладів харчової індустрії, компетентісний підхід щодо підбору персоналу закладів харчування, та їн.
Теми доповідей:
1. Переваги та недоліки використання ГМО.
2. Удосконалення асортименту продукції харчування в закладах ресторанного господарства.
3. Сучасні підходи щодо розробки новітніх продуктів харчування.
4. Екологічно чисті продукти в сучасному харчуванні.
5. Новітні види обладнання та його використання в технологіях ресторанного господарства.
6. Компетентісний підхід щодо формування персоналу в закладах ресторанного господарства.
7. Проблеми підвищення конкурентоспроможності в закладах готельно-ресторанної господарства.
За результатами обговорення доповідей наукового семінару сформовано рекомендації щодо подальших досліджень студентів та можливостей практичної реалізації висвітлених наукових ідей у харчовій промисловості та ресторанних господарствах.
Із заключним словом на семінарі виступив д. с.-г. наук, професор Бомба М.Я.