Тема: "Оцінка переваг використання інноваційних технологій оздоровчої харчової продукції у закладах ресторанного господарства"
17 жовтня на факультеті туризму, готельної та ресторанної справи був проведений інтегрований cемінар-дискусія для студентів V курсів, які навчаються за спеціальністю 181 «Харчові технології» з дисциплін: «Інноваційні технології харчової продукції», «Технологічна експертиза в закладах ресторанного господарства», «Харчова хімія», «Проектування закладів ресторанного господарства». Підготовкою та проведенням заняття займались викладачі різних кафедр інституту: к.б.н., доц. Івашків Л.Я., к.б.н., доц. Шах А.Є., к.х.н., доц. Федина Л.О., к.е.н., ст. викл. Вівчарук О.М.
На семінарі заслухано і обговорено чотирнадцять мультимедійних доповідей студентів підготовлених за певною проблематикою у галузі інноваційних технологій продукції ресторанного господарства. Закріплювались і поглиблювались знання про види та способи обробки харчових продуктів, сучасні види обладнання у закладах ресторанного господарства, роль функціональних продуктів та добавок у виробництві харчової продукції, вимоги до технологічної експертизи та проектування в закладах ресторанного господарства.
Після кожного виступу студентів проводилось обговорення доповідей у вигляді дискусії. Студентам ставились проблемні запитання, відповідаючи на які вони з позицій хімічної логіки пояснювали чинники, що забезпечують якість та безпеку готової харчової продукції; економічні, технічні та оздоровчі переваги використання досліджуваних інноваційних технологій.
За результатами проведення інтегрованого заняття підготовлено методичні рекомендації з метою обміну інноваційним педагогічним досвідом серед викладачів інституту, у які також включено тези доповідей студентів.