24 березня 2016 р. у Львівському інституті економіки і туризму з ініціативи кафедри природничо-математичних дисциплін відбувся науково-практичний семінар на тему: «Використання сучасних інформаційних систем у готельно-ресторанному бізнесі». Семінар був присвячений актуальним проблемам у сфері готельно-ресторанному бізнесу.
З доповіддю на тему: «Перспективні напрямки використання сучасних інформаційних систем у сфері готельно-ресторанного бізнесу» виступила доц. Ладик С.Р. Вона відзначила актуальність проблем впровадження та використання інформаційних систем у сфері готельно-ресторанному бізнесу в Україні та обґрунтувала необхідність підготовки кваліфікованих фахівців у даній сфері.
Про основні напрямки використання сучасних автоматизованих систем управління у ресторанному бізнесіу своїй доповіді розповіла Москвяк Ірина, гр..ТХ-11. Вона проаналізувала ринок АСУ для ресторанів та доповіла про принципи роботи та основні функціональні можливості найбільш поширеної АСУ для ресторанів – R-Keeper.
З доповіддю про галузеві прикладні рішення фірми 1С для ресторанного бізнесу виступила Довбуш Олеся, гр. Бе-14. Вона розповіла про основні функціональні можливості системи «1С: Підприємство 8. Ресторан» та проаналізувала переваги використання даної системи в Україні.
Огляд новітніх досягнень у сфері технічного та інформаційного забезпечення готельних комплексів світу представила у своєму виступі Тучапець Анастасія, гр.Т-14 (доповідь англ. мовою). Вона охарактеризувала сучасні інформаційні системи, такі як: Amadeus, Galileo, Sabre та інші.
Перспективні напрямки використання сучасних Інтернет-технологій для підприємств сфери ресторанного бізнесу у своїй доповіді окреслила Мілян Ірина., гр..ТХ-11. Вона відзначила, що використання Web-сайту є потужним інструментарієм реклами у сфері ресторанного бізнесу та сприяє привабленню відвідувачів, а також проаналізувала перспективи використання електронних меню, QR-кодів та режиму так званої відкритої кухні.
Про розвиток сучасних інформаційних технологій у готельному та туристичному бізнесі розповіла у своїй доповіді Малюх Яна, гр..Т-14. Вона доповіла про основні функціональні можливості програмного комплексу «Оверія –Туризм» та переваги його використання в Україні.
Про перспективи використання сервісів замовлення та доставки їжі доповіла Ткачишин Марія (БЕ-13). Вона розповіла про новітні сервіси доставки їжі, які функціонують в українському сегменті Інтернету, та відзначила їх особливості та зручність використання.
Після доповідей відбулося жваве обговорення, в якому приймали участь студенти і викладачі. Було висловлено ряд конкретних рекомендацій і прийнято проект резолюції.