19 травня 2015 року відбулось відкрите засідання студентського наукового гуртка "Харчування, здоров'я та рекреація" кафедри оздоровчого харчування, екології і безпеки туризму присвячене святкуванню Днів Європи у ЛІЕТ на тему: "Здорове харчування європейців, як феномен активного довголіття". Науковий захід проходив як спільна академічна година для студентів-гуртківців I-IV курсів (груп ТОПХ-14, ТОПХ-13, ТОПХ-12 та ТОПХ-11). Всього до заходу залучено 31 учасник.
З вступним словом до учасників наукового засідання звернувся ректор інституту, д.е.н., професор Бочан І.О., який наголосив на актуальності досліджуваної проблеми довголіття саме на Україні, важливості вивчення досвіду європейських країн щодо впливу харчування на проблеми здоров’я та довголіття людини; на необхідності поширення наукових здобутків студентів серед якомога більшої аудиторії, пропагування європейської культури споживання їжі та досвіду харчування довгожителів як питання пріоритетної важливості для підтримки здоров’я населення України.
На засіданні наукового гуртка було заслухано доповіді студентів ІІ-го та ІІІ-го курсів, які навчаються за спеціалізацією "Технологія оздоровчого та профілактичного харчування", стосовно проблеми довголіття та ролі харчування європейців у забезпеченні активного життя людини. Розглядались питання: статистики довгожителів у Європі; харчування, як важливого чинника довголіття; секретів довголіття українців; харчування гуцулів, як феномену довгожителів України; особливостей середземноморської дієти та її впливу на здоров’я людини; еволюції європейського харчування.
За певними аспектами доповідей виникали тривалі дискусії. Також, значне зацікавлення у учасників викликав майстер-клас із приготування страви середземноморської кухні – "Салату з мідіями", який підготували студентки Голощапова Анастасія та Рудницька Вікторія. Студенти продемонстрували свої професійні компетенції не лише як технологи оздоровчого і профілактичного харчування, але й як консультанти-нутріціологи, що здатні оцінити біологічну цінність компонентів страви та дати рекомендації щодо її споживання туристам.
З матеріалами наукового семінару можна ознайомитись на кафедрі оздоровчого харчування, екології і безпеки туризму та в бібліотеці ЛІЕТ.