25 лютого 2015 року на кафедрі оздоровчого харчування, екології і безпеки туризму відбулося інтегроване заняття у вигляді семінару-дискусії на тему "Натуральні функціональні продукти як джерело отримання оздоровчих харчових композицій" з наступних дисциплін:"Спеціальні технології продуктів оздоровчого і профілактичного призначення", "Економіка підприємств ресторанного господарства", "Ділова іноземна мова" (англійська, німецька, французька мови). Заняття проведено студентами V курсу групи ТОПХ-10, які навчаються за спеціальністю 7.05170112 "Харчові технології", зокрема, за спеціалізацією "Технологія оздоровчого та профілактичного харчування" під керівництвом викладачів відповідних кафедр: к.т.н., ст. викл. О. Мацьків (кафедра оздоровчого харчування, екології і безпеки туризму); к.е.н., ст. викл. І. Р. Удуд (кафедра теорії і практики туризму та готельного господарства); ас. М. Я. Топорницької, ас. О.І. Пукаляк, викладача-стажиста Г.В. Швець (кафедра іноземних мов).
На семінарі були представлені і обговорені доповіді про природні функціональні продукти, їх властивості, шляхи отримання та застосування у новітніх харчових технологіях страв оздоровчого призначення, показано студентами практичне опанування навичками моно- та діалогічного мовлення іноземною мовою професійного спрямування, а також вміння визначати та обгрунтовувати економічну доцільність використання функціональних продуктів у закладах лікувально-профілактичного значення та закладах ресторанного господарства.
Студенти виступали згідно запланованих питань семінару, представляючи у вигляді мультимедійних доповідей свої дослідження із певної проблематики, використовували під час дискусії різні методиінтерактивного навчання -евристичної бесіди, обміну думками, проблемних запитань та відповідей з метою закріпити своє вміння аналізувати, мислити, висловлювати свою точку зору та самостійно приймати відповідні рішення.
Результатом проведення інтегрованого семінару-дискусії є видання методичних рекомендацій із включенням тез доповідей студентів, з якими можна ознайомитись на кафедрі оздоровчого харчування, екології і безпеки туризму, кафедрі теорії і практики туризму та готельного господарства та кафедрі іноземних мов.