17 жовтня 2014 року у головному корпусі Львівського інституту економіки та туризму було проведене інтегроване практичне заняття із використанням новітніх інформаційних технологій і системдля студентівV курсу (групи ТОПХ-10), які навчаються за спеціальністю 7.05170112 – "Технології харчування" за спеціалізацією "Технологія оздоровчого та профілактичного харчування" з таких дисциплін:
1. «Нутріціологія»,
2. «Інформаційні системи і технології в закладах ресторанного господарства»,
3. «Ділова іноземна мова (англійська)»
Підготовкою та проведенням заняття займались викладачі різних кафедр ЛІЕТ: к.б.н., доц. Івашків Л.Я., викл. асистент Козій І.Я., к.п.н., ст. викл. Матвіїв-Лозинська Ю.О.
Проведення інтегрованого практичного заняття було спрямоване на закріплення студентами набутих профільно-професійних компетенцій, а саме :
· Про наукові основи раціонального харчування.
· Поняття харчової, біологічної та енергетичної цінності харчових продуктів.
· Про роль та значення білків, жирів, вуглеводів і вітамінів у харчуванні людини.
· Про технології приготування страв оздоровчого та профілактичного призначення при наданні послуг харчування туристам.
· Про основні словники системи "Парус - Ресторан".
· Про функції та можливості Back-офісу системи "Парус - Ресторан".
· Про відмінності обслуговування американського та континентального сніданків іноземною мовою у закладах санаторно-курортного типу.
· Ділової іноземної мови у професійних ситуаціях.
та відпрацювання оперативних і комунікативних навичок:
· Вміння пропонувати страви для раціонів харчування туристів завдяки здійсненню їх нутріціологічної оцінки за допомогою використання інформаційних технологій та систем.
· Визначати біологічну цінність харчових продуктів, кулінарної продукції і страв розрахунковим методом із використанням інформаційних технологій.
· Давати рекомендації щодо раціонального та інших видів харчування людини, використання нових розробок у оздоровчому та профілактичному харчуванні туристів.
· Складання технологічних карт на продукцію оздоровчого та профілактичного призначення.
· Автоматизації розробки калькуляційних карт страв оздоровчої спрямованості за допомогою програми "Парус - Ресторан".
· Ведення довідника продуктів та формування звітів для створених калькуляційних карт за допомогою програми "Парус - Ресторан".
· Розроблення рецептур страв оздоровчого та профілактичного призначення іноземною мовою, враховуючи знання з фахових дисциплін.
· Іншомовної професійно-орієнтованої комунікації.
Тобто, головний акцент на практичному занятті був зроблений на оволодіння студентами комп’ютерною технікою, ефективне використання інформаційних технологій у профільній майбутній підприємницькій діяльності та на фахове володіння іноземними мовами.
З методичними рекомендаціями про проведення інтегрованого заняття можна ознайомитись на кафедрах оздоровчого харчування, екології і безпеки туризму; природничо-математичних дисциплін; іноземної мови та в бібліотеці Львівського інституту економіки та туризму.