6 березня 2014 року на спільному засіданні кафедр оздоровчого харчування, екології та безпеки туризму та харчових технологій та ресторанної справи професор Бомба М.Я. презентував колективну монографію «Сучасні проблеми та тенденції з розвитку оздоровчого харчування, безпеки та якості продуктів», яку підготовлено у співпраці між викладачами обох кафедр. Видання було рекомендоване до друку Вченою радою Львівського інституту економіки та туризму.
Завідувач кафедри оздоровчого харчування, екології та безпеки туризму, професор Бомба М.Я. доповів про розробку моделі створення здорових продуктів харчування, висвітлив головні екологічні складові, що є визначальними в їх розробці, а також, обґрунтував сучасні підходи щодо гармонійного поєднання оздоровчого харчування з розвитком туристичної індустрії в Україні, що є запорукою збереження генофонду нації. Під час презентації виступили співавтори монографії: доц. Івашків Л.Я., доц. Майкова С.В., ст. викладач Вівчарук О.М., доц. Шах А.Є., доц. Лотоцька-Дудик У.Б.
У монографії узагальнено колективний досвід і теоретичні напрацювання з питань дослідження стану та сучасних наукових підходів щодо організації виробництва екологічно безпечної продукції в харчовій промисловості з метою створення умов для раціонального та оздоровчого харчування широких верств населення країни. Велику увагу приділено розробці інноваційних технологій виробництва продуктів функціонального, дитячого та геродієтичного харчування.
Студенти і викладачі долучилися до активної дискусії та обговорення проблемних питань.
Книга «Сучасні проблеми та тенденції з розвитку оздоровчого харчування, безпеки та якості продуктів» буде цікавою та корисною науково-педагогічним працівникам, аспірантам і студентам, а також фахівцям сфери АПК, харчової промисловості, санаторно-курортних закладів, менеджерам з розвитку туризму та органів державного управління.